Alla inlägg under juli 2010

Av Angelika - 26 juli 2010 11:31

Idag börjar jag om på mitt schema, så med andra ord så har jag jobbat 1månad nu. Känns skönt att vara inne på sista refrängen om jag ska vara ärlig. värker i nedre delen av ryggen och jag mår allmänt lite segt. igår kändes det som att bebisen ville komma ut, fast det gjorde den ju som tur var inte. men den tryckte på neråt och bökade runt haha.. Men lugnade ner sig mot kvällen igen. och då fick jag se utanpå magen hur det rörde sig därinne, tror den hade hicka minnsan :)


Förra veckan var det Roberts sista semester vecka. Vi försökte komma på nånting att göra med barnen och det fick bli en sväng på hägnan på tisdagen, mysigt men inte så vidare skoj där enlig mig :P I onsdags for vi till leoslekland men vände  lika fort vi kommit dit. fanns inte en enda parkeringsplats så långt ögat kunde nå, så man kunde ju bara gissa hur mycket folk som var där inne.. hojja!


Blev att åka till kalix igen på Onsdag em. barnen hoppade hoppmatta mest hela tiden och spenderade mest tid ute. som vanligt :) Vi var ut med båten så alfred fick åka båt för första gången och tom köra den ;) Vincent också för delen och det gillade dom skarpt :) Dom var så söta i sina flytvästar.. Finns massa bilder men kabeln till kameran är hemma i luleå :( pojkarna har även bata bulla med mamma och dom var såå duktiga, jisses villka kavlare :) och goda bular gjorde dom!


I lördags åkte jag och älsklingen på tu man hand till ikea för inköp av Alfreds säng. anser att han behöver få en ny säng innan vi flyttar. så han inte blir avskräckt sen när vi flyttar med att både få nytt hem och en ny stor säng, så tror det är bäst att vänja honom vid ny säng redan nu :) och en säng hittade vi, plus en massa annat :) älsklingen var nöjd över att slippa betala för en gångs skull haha.. var en mysig dag och vi uppskattade att vi fick åka ensamma.. (tack fina fina mamma min!)


Min bror med barn har varit och busat med oss både i lördags och igår söndag. mycket trevligt! och vincent kommer bra överens med brorsans pojkar :) Annars har vi inte gjort så mycket mer. fiskat gjorde vi en kväll och jag fick 3 st gäddor, men av den mindre sorten ;) mysigt att fiska, underbart avkopplande!


Älsklingen och vincent åkte tillbaka till luleå igår. blev tyst och stillsamt... men vi ses ju till helgen igen. robert är ledig och jag jobbar, men alfred kan ju inte vara själv. och min mamma är borta i helgen =) Men idag är mamma med alfred, och tis och onsdag också.... Som sagt, fina fina mamma :)


Ska strax återgå till arbetet, har strax haft en 60 mins lunchrast! åt mammas underbart goda kycklinggratäng.. brukade göra den ofta förut eftersom robert älskar den, men nu är det längesen.. så det var mums!


Längtar såååå tills vi flyttar! 2 månader kvar, wiiiiiie =))

Av Angelika - 19 juli 2010 15:34


Vecka 17: 16 jul - 22 jul 2010

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


 

Av Angelika - 18 juli 2010 15:02

Har gått några dagar sedan jag bloggade..


I torsdags så blev det stranden för oss.. Vi fick trevligt sällskap bestående av Stina, jonas och Lilla söta Tuva :) Vi måste verkligen försöka umgås mer!! vart en härlig dag med mycket solande, och för ungarnas del lekande. eller ja även för dom vuxna haha.... Sen hem till os för lite lunch, skräplunch.. blev mat från korvgubben och det var förfärligt gott! :) Sen så blev alfred super trött så då somnade han nästan i soffan, så då for vårat sällskap hem. och alfred sov och jag och robert tog det bara chill... kommer inte ihåg vad vi gjorde sen på kvällen?! men förmodligen inget speciellt :)


I fredags fyllde jag år. Fick bakelse, present och ett super fint kort av mina älsklingar, det stod "till en liten pinsessa" :) Så fint! fick även pengar av svärmor o svärfar, mycket tacksamt... Eftersom jag skulle och jobba så hade jag varken tårta eller fika att bjuda någon på.. Innan vi åkte mot kalix så for vi förbi på hägnan, min bror hade tappat sitt körkort där dagen före så jag sprang in och hämtade det- sen vidare mot kalix och dags för jobb... Var super trött då jag kom hem till mamma o pappa efter jobbet, så orkade inte äta tårtan som mamma fixat, (tack söta mamma) men tog emot presenten iaf. ett fint kort och pengar tacksamt som tusan även det :)

På facebook hade jag 46 st nya inlägg.. Grattis inlägg, lite kul! :)


Igår lördag så började jag jobba kl 7, suck! jobbade till kl 16 och då hämtade älsklingen upp mig, sen hem till mamma o pappa för att byta om till nånting festligare och sen iväg till grannen. var den årliga sommarbya festen nämligen. vi fick äta god catering mat från valhall, spela kubb, surra i massor och bara ha det super mysigt. är så kul att träffa alla yngre som flyttat och är hem under sommaren :) Alfred trivde som fisken i vattnet av all uppmärksamhet han fick :) Även några smitningar han han med haha... men sen ville han hem vid 19 tiden, så då packade vi ihop oss och tackade för oss.....   


Har börjat jobba idag kl 12 igen. kände inte alls för det, är super trött idag och gäspar i stort sett heeeela tiden. men tror det är vädret som gör det.. har nyss regnat men ändå är det skit varmt ute och kvavt.. uschan! halva gänget här går på semester i morgon, så hoppas för deras skull att det blir finare nu :)

I morgon jobbar jag til kl 12, sen blir det nog Luleå några dagar... Vi ska då iaf hämta hem våran fina vincent som varit hos sin mamma 2 hela veckor, så nu har vi fått sakna honom rejält.... Alfred kommer bli tokglad då storebror äntligen kommer hem igen :)


I fredags gick jag förövrigt in i v17. på måndag ska jag ringa sunderbyn ang UL. har missat deras telefon tid 2 ggr nu.. (kl7-7:45) Så på måndag måste det bli av.. Längtar tills vi får se pyret i magen!!   

Av Angelika - 14 juli 2010 21:53

Bilder som hittils tagits.. dessa tagna mellan 26/6 - 12/7. -10


Från Tuna Badstrand.

           


Från Rantajärvi & Luppioberget.

                   


Från St Lappträsk.

         


Insåg nu att det inte var så mycket bilder. Trodde vi varit flitigare med kameran, men icket! haha.. Nåja, sommaren har ju bara börjat ;) 

Av Angelika - 14 juli 2010 21:45

Jag håller på att ladda ner bilderna från kameran till datorn nu, så snart lägger jag in lite bilder här.. Blandat, orkar inte sätta i ordning haha...


Har jag förresten sagt att vi klippt alfred? det gjort vi när vi kom hem från stranden sist vi var.. Han blev så söt! Trotts att alla fina lockar försvann.. och jag tror han tyckte det var super skönt :) Kommer en före och efter bild här; eller ja vi tog inte en enkom före bild. men bilden är tagen samma dag på stranden :P


(Före)


(Efter)  

Han ser så stor ut med kort hår.. En snygging!   

Av Angelika - 14 juli 2010 18:20

Nu är vi hemma igen. Kom hem idag vid 14 tiden..

Fick svärmor o svärfar på besök nästan direkt.. Vi slog igång grillen och har ätit i massor.. grillraket, ostkorv, fetaost sallad, potatisklyftor, såser, bröd mm.. Lite mätt man blev, och i denna värme.. Hojja! Vi ska strax åka och kika på huset med dom, man förstår ju att dom är nyfikna :) Så det ska pyssla med, annars bara ta det lungt. Längtar tills jag ska gå och sova i min egna säng, länge sen nu :)


Ska försöka sätta in lite bilder från det som tagits hittils av sommaren. sist jag var hemma glömde jag ta med den från mamma o pappa, men nu är den med. så om jag orkar kommer det bilder ikväll eller i morgon.. Nu ska vi göra oss i ordning och fara :)

Av Angelika - 14 juli 2010 18:16

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.

Av Angelika - 13 juli 2010 13:03

Ja snart börjar andra periodens vikariat, tiden går fort. men 1 månad har jag kvar att jobba och det är wonderful.. Hade jobbat mer om det inte vore för att det är så tungt... Är många som frågar hur jag orkar jobba när jag är gravid, för det är tunga lyft mest hela tiden. stresseigt och ingen bra arbetsplats för en gravid. men än så länge går det bra, magen är ju liten så den är ju inte ivägen. däremot så känner jag i ryggslutet att det är fog-skit på g... Har haft ont där ett tag nu och det blir inte direkt bättre.. men ska fasiken hålla ut 1 månad! ;)


Sen så har jag hoppat i hoppmattan och en dag insåg jag att jag inte alls ska hålla på att hoppa. Liten i magen kan ju lossna, usch så hemskt att jag en hoppat och riskerat det! :/ känns ju jätte läskigt när man hoppar, allt rör sig och trycket gör att man nästan pinkar på sig haha.. men nu är det färdighoppat! :)

 

Huset har vi skrivit kontrakt på och den 29 september flyttar vi in, om inte tidigare. men iaf så är kontraktet skrivet på från den 29 sept.. Orkar nästan inte vänta känns det som.. Men det går fort dessa veckor skulle jag tro, jobbar ju och sen ska man packa och fixa i lägenheten... Har fått så bra respons från alla håll och kanter om att Rosvik är så fint och att det är en bra plats för barnen att få växa upp på, och det är ju just våran tanke.. en trygg och bra plats för barn!

Underbara skolar och dagis. När vi var och skrev på kontraktet så var det ett stort gäng i vincents ålder som spelade fotboll på fotbollsplanen alldeles bredvid "vårat" hus :) Fotbollsskola skulle jag gissa på att det är. men just sånt där är så mysigt i byar, gemenskapen! tror aldrig man känner sig ensamen där :)  


huset är förresten en 1½ Plans villa på ca 152 kvm, och en gård på 980 kvm.. Och den har BASTU vilket vi hade som krav =P En bastu är ett måste! Vi bastar ju alltid i massor då vi är här hos mina föräldrar och samma när vi är hos roberts föräldrar, så bastun kommer vi utnyttja till max! :) Robert har redan bjudit in min kusin som bor i Rosvik på bastu och öl till hösten haha.. Vill berätta massor om huset eftersom jag är så fruktansvärt nöjd, livet kunde inte vara bättre.. Men några bilder får jag sätta in sen när vi flyttat dit, kom inte ihåg att spara dom bilder som låg ute på hemnet.. du skiter säkert i vilket, men har inte tvingat dig att läsa   


I morgon jobbar jag samma tid igen, 7-12.. Sen åker vi mot Luleå för att bli där till Fredag någon gång. Börjar kl 16 då nämligen... sen jobbar jag fredag till måndag, långhelg med andra ord. men det ska nog gå bra :)

Nu ska jag sluta för nu hörde jag att min bror med pojkar kom hit.. Så hej så länge!

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards