Alla inlägg under oktober 2010

Av Angelika - 8 oktober 2010 11:01

Byter vecka i morgon, men sätter in en bild från idag iallafall :)


      

  

Av Angelika - 8 oktober 2010 08:41

shit alltså, nu är det fredag igen! 2 Veckor har vi bott här nu, och allt känns så bra! :) Vi är imponerade över hur snabbt nätet är här, samma som i lägenheten. nog trodde man det skulle gå segare att surfa i ett hus, men icket! Och att spela på 2 Xbox online funkar hur bra som helst också ;)


Igår fick vi Besök av julia och Hennes dotter emilia.. Alfred och Emilia kom överens då och då, men det var mest trurigheter från dom båda.. Men trötthet och att leka tillsammans är ingen bra kombination! :P Men det var uppskattat med besök iallafall, och vi kanske ses oftare nu, än när vi alla bodde i Luleå (julia har sin pappa här i rosvik) ;-)

Idag kommer grabbarnas farmor o farfar och blir hela helgen, mycket trevligt.. Ska bli spännande att höra vad dom tycker! Så det blir full rulle även denna helg, sen kanske det kommer fler besökare på Söndag. Och Roberts kusin skulle väl komma någon gång under helgen också.. Så fullt hus hela helgen! Pust =P


Hade min livs hemskaste affärbesök förra helgen.. shit!

Jag, Robert och ungarna drog till Piteå för att storhandla, det var lördag. massa folk och vi var små stressade eftersom vi skulle få besök.. Gick skit bra tills vi kom till Leksaksavdelningen. Vincent tjurade och skulle ha leksaker, vi sa såklart Nej och tyckte vi kunde gå vidare. Vincent börjar gråta och HUR kul är det?! Försökte förklara att man inte kan få saker hit och dit, och att han redan har ett helt rum som han aldrig ens leker i ändå.. Han tjurrar ännu mer och gråter.. Alfred börjar i samma veva skrika att han ska ha godis, och det hade vi ju lovat dom. lördagsgodis måste man ju såklart ha på en Lördag.. Ja jag ids inte gå in på det mer, men hemskt var det och blev bara värre. Alla glodde på MIG som att jag hade gjort nånting.. haha, jisses det var hemskt! Robert ignorerar ju allt och det gör inte saken bättre ;-)


Våran Älskade pricken är ute i stort sett dygnet runt, kommer in och sover på natten.. Sen ut tidigt på morgonen och in på sena kvällen... Nästan så är det Varje dag!

Första gången då vi släppte ut honom så satt han bara i häcken här utanför och tittade, och kom in sen vid 22 tiden. men andra gången då kom han inte tillbaka. Inte förens 3 dagar senare :/ Usch vad lessen och orolig jag var dom dagarna. Trodde så klart det värsta, att han fastnat nånstans, blivit påkörd, någon har dödat honom osv :P Nä min bebis är jag tom utan! Mådde faktiskt skit dåligt, så nog kan ett djur betyda lika mycket som ett barn :)   

Av Angelika - 6 oktober 2010 10:23

  

 

Luleå vann i Coop arena  

Man gjorde bara ett mål. Men det räckte till tre poäng. AIK besegrades med 1-0 efter Chris Abbotts tidiga mål.


Det var knappast den mest händelserika matchen för året. Det var däremot den mest målfattiga för Luleå Hockeys del. 
  Den tippade jumbon AIK hängde inte riktigt med inledningsvis utan det var hemmalaget Luleå som inledde starkast. Viktor Fasths nolla sprack efter åtta minuter när en AIK-back slarvade och gav iväg pucken till Chris Abbott som kunde sätta 1-0 på sin egen retur.
  - Vi går ut och startar matchen ganska bra. Hade vi haft lite oflyt hade det kunnat trilla in någon puck, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.
  AIK jobbade sig visserligen in i matchen, men några större farligheter skapade man knappast under en händelsefattig andra period där Thomas Raffls missade friläge var den bästa chansen.
  Istället var det Luleå som gick ut till den tredje akten och visade varför man ligger i toppen av serien. Man vann skotten med 14-4 och en storspelande Viktor Fasth satte stopp för ytterligare hemmamål.
  - Tredje perioden är jag jävligt imponerad av hur vi genomför, säger Thomas Berglund.

Det var knappast den mest händelserika matchen för året. Det var däremot den mest målfattiga för Luleå Hockeys del. 


  Den tippade jumbon AIK hängde inte riktigt med inledningsvis utan det var hemmalaget Luleå som inledde starkast. Viktor Fasths nolla sprack efter åtta minuter när AIK:s trotjänare David Engblom slarvade och gav iväg pucken till Chris Abbott som kunde sätta 1-0 på sin egen retur.


  - Vi går ut och startar matchen ganska bra. Hade vi haft lite oflyt hade det kunnat trilla in någon puck bakåt, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.


  AIK jobbade sig visserligen in i matchen, men några större farligheter skapade man knappast under en händelsefattig andra period där Thomas Raffls missade friläge var den bästa chansen.


  Istället var det Luleå som gick ut till den tredje akten och visade varför man ligger i toppen av serien. Man vann skotten med 14-4 och en storspelande Viktor Fasth satte stopp för ytterligare hemmamål. 


  32-12 stannade matchens skottstatistik på. Något som indikerar hur pass mycket bättre hemmalaget var.


  - Tredje perioden är jag jävligt imponerad av hur vi genomför. Vi spelar utan en tanke på att dra oss tillbaka och AIK har inte en chans att sticka upp. Det kändes rättvist att vi vann, säger Thomas Berglund.


  Vinsten innebär att Luleå återtar förstaplatsen i elitserien medan AIK halkar ner till den tolfte och sista placeringen i en haltande tabell.




Av Konrad Olsson
 

















 

Av Angelika - 6 oktober 2010 07:42

Även om det är ganska längesen som jag steg upp, men wha ever! :)


Har ätit en annorlunda frukost idag. varm oboy med 3 hårdbrödsmörgåsar. Kanske inte den godaste frukosten men kul med lite variation. Det roliga är att igår då jag gick och sova så tänkte jag ut att jag skulle koka mig Havregrynsgröt till frukost, villket jag såklart glömde. Som vanligt! :( tycker det är en bra och stabiliserande morgonrätt.. Jajja nog pratat om det!


Har sovit som en Prinsessa åter igen. Detta hus är magiskt. Man sover sjukt gott och är alltid utvilad på mogonen, vilket inte har hänt mig på år och dar! Vårat fina hus, vi är så lyckliga och jag Visste att Alfred skulle Älska att bo här! Nu när vi varit nånstans och vi kommer hem så skriker han HEMMA! Villket aldrig tidigare har hänt.. Han har sån frihet här min älskade skatt!

Vincent tycker så klart också om huset. Men han har svårt att kunna hitta på nånting att göra.. Tycker allt är tråkigt, saknar kompisar (trotts att vi bara bott i 2veckor), vill inte vara ute osv. Men det släpper väl.. Vi har ju bara varannan helg nu, så det gäller att han hjälper till lite då han är här och försöker att få det att fungera, för vi kan inte göra allting åt honom.. kompisar te.x, det måste man ju titta efter lite själv också. Finns ett par tvilling bröder här på andra sidan gatan som är i vince ålder, och hela området kryllar i barn. Så det borde ju inte vara några problem! :)


Har hunnit ha massor av gäster och nyfikna hus visiterare! :)

Det blir dyrt med gäster har jag insett, haha :P (kaffe paket efter kaffe paket) Och till helgen kommer svärföräldrarna och ska sova här.. Nåja, det är härligt med besök och det lär ju avta eftersom vi bott här ett tag, så man ska väl njuta så länge det varar ;) Hade fam ökvist/Lampinen på övernattning i helgen förresten, villket var skit kul. Pojkarna lekte och busade på värre på övervånigen, hehe..

 

Nä nu ska jag ta mig en kaffe kopp - kopp kaffe. Denna huvudvärk som jag får då jag inte dricker kaffe direkt efter frukosten är hemsk. Har försökt hålla mig så länge som möjligt varje morgon med att dricka kaffe, pga halsbränna.. Men får sån huvudvärk ist :( Blää!


Idag kanske jag fotar Huset invändigt, vi får se!

 

Ps bebis i magen är en vilding.. En riktig VILDING, haha Ds

Av Angelika - 5 oktober 2010 17:43

Dock så är det ju sjukt tråkigt väder ute. Grått och trist! Gör verkligen inte den fina gården en rättvis bild.. Men ni lär nog ändå se hur det ser ut ;)

Invändigt ids jag inte börja fota, är så många rum. Kanske tar det i morgon!

 

Infart/garageport och Grabbarnas rumsfönster!

  

 

Bodan

  

 

Framsidan/bastu-avdelning.

     



                       



Baksida/Bodan/Altan.

   


Gavel/Vårat sovrumsfönster

  


Grillplats/Lite skogkänsla

    

v27

Av Angelika - 4 oktober 2010 15:52

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Av Angelika - 4 oktober 2010 09:29

Men Fan så bra!!


  

På rymmen Totalt springer minkar värda åtta miljoner kronor sunt i de småländska skogarna just nu.

17 000 minkar
är på rymmen

Minkar värda åtta miljoner kronor släpptes ut i natt.

Toralt är det 17 000 minkar som är på rymmen från en uppfödare i Skillingaryd i Småland.

– Ingen har lämnat något budskap efter sig eller tagit på sig ansvaret så vi har inte mycket att gå efter, säger Bo Kellert, länsvakthavande vid Jönköpingspolisen.

En bilist körde i närheten av farmen i småländska Skillingaryd vid kvart över tre i natt.

När han plötsligt såg att körbanan kryllade av minkar förstod han vad som hänt och kontaktade polisen.

– Ägaren värderar dem till åtta miljoner kronor, säger Bo Kellert, länsvakthavande vid Jönköpingspolisen, till TT.

”Inte mycket att gå på”

Polisen säger att ingen har lämnat något budskap efter sig eller tagit på sig ansvaret.

– Så vi har inte mycket att gå efter, säger Bo Kellert.

”Djurplågeri”

Han säger att minkarna har små överlevnadschanser i naturen men att de samtidigt kan ställa till med skada på andra djur.

– Vi har upprättat en anmälan om djurplågeri och skadegörelse.

– Det var demonstrationer mot uppfödningen utanför farmen i somras men jag känner inte till att den skulle vara utsatt för något attentat tidigare.



(Källa:Aftonbladet.se)

Av Angelika - 3 oktober 2010 14:16

Ja nu är vi med hus och det är fantastiskt härligt. Vi är så förbaskat nöjda, tror inte man kan vara nöjdare faktiskt :) blev inflyttning redan förr helgen, så mycket tidigare än väntat.. Vi har fått i ordning allting i stort sett, bara lite grejer kvar i kartonger men ingenting som är viktigt :) bastun är invigd flera ggr och vi Älskar den! sjukt härligt att kunna basta när man vill...

Har hunnit ha både sov och matgäster här. Så gästrummet är också invigt! :)

Orkar inte skriva nånting mer nu. men ska försöka komma ihåg att fota utvändigt och invändigt så fort jag orkar! =)

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards