Alla inlägg under november 2010

Av Angelika - 27 november 2010 10:21

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.




 Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning

Av Angelika - 27 november 2010 09:53

Tiden går fort så som jag så många ggr tidigare sagt.

Redan första advent i morgon.. Igår fixade vi lite julmys här hemma, men det ska vi fortsätta med idag, jag och små killarna! Robert jobbar 06-18 lördag-söndag..

Men gardinerna i vardagsrummet är på plats samt julstjärnorna, jullamporna i barnens rum (snögubbe i alfreds fönster och en tomte i vince) satte vi fast igår och lite julporslinsfigurer, jullyktor mm.. Mysigt och fint blir det! Även om min julstämning inte riktigt är på topp.. Trodde detta skulle bli en toppen Jul i vårat nya hus med nära och kära..


Var med Mamma och min bror och hälsade på Älskade mormor igår på sjukhuset. Alfred hade köpt en gosig nalle till henne som jag hade med.. Hon sov, och hon sov HÅRT.. Snarkade och hade med jämna mellanrum tysta perioder, men vi trodde hon sov, för det lät exakt som när hon sover (snark snark).. Efter ca 1 timmes sittande där och några försök till att få henne att vakna så begav vi oss hemåt, hon hade haft sjukträning av den sjuka armen och benet så vi trodde helt enkelt att hon var helt utsalgen pga det, och sen att sondmatningen kommit igång..


Men vi gick förbi läkarexpeditionen och hörde lite om allt var som det ska och om hon fått nånting spec då hon är så trött. Men tjejen vi pratade med visste inget, hon hade inte träffat min mormor ens. Men bad oss vänta på sjuksystern som hade varit mer med henne, och hon skulle komma på ca 10 min. Men vi sa att ja men hon är nog bara trött då, så vi ser ju i morgon om hon är piggare..

Åkte och käkade på en restaurang i Piteå och sen åkte jag o mamma hem hit och skulle just dricka kaffe, då ringer mammas mobil! Och hon får reda på att mormor är medvetslös.. Så var bara att åka dit i ilfart igen för hennes del med hennes bröder! Men.. Hon hade varit medvetslös under hela våran tid där! Blir så förbaskad... Undra hur länge hon legat sådär då när ingen visade sig under hela den timman som vi var där och när vi kom dit var hon helt ensammen också.. Nåväl, inget att göra åt! :/ Men nu är det bara att vänta och se, hatar denna väntan.. Vill att hon ska vara pigg och kry som hon alltid varit. Våran lilla krutgumma till Mormor! Skulle få fira Julen tillsammans med henne som vi inte gjort på flera flera år! Såg så fram emot det, och hon blev så glad då jag frågade om hon ville komma hit och fira julen med oss! Jag vet att man så småningom blir gammal och dör, men man vill ju så gärna ha kvar dom några år till, nu när jag äntligen flyttat närmare och fått denna underbara kontakten med henne som jag har.. och alfred, han avgudar henne! Det är ju inte för intet hon blev vald till årets rosvikare! Men som sagt, bara att vänta och se, hoppas så klart på att hon återvänder till oss och piggnar till!    Älskade mormor...

 

   ..



Har varit så glad att det vänt med turen för mig och familjen, allt har rullat på så bra och vi har kunnat unna oss saker som vi inte gjort på flera år.. Och så händer det här, det värsta som hade kunnat hända i stort sett!

 

Ta hand om varanndra, livet är för kort och mitt i allt så är allt borta på bara ett ögonblick! Avundsjuka, svartsjuka, elakheter och annat skit. Lägg av med det! Svälj eran stolthet...

 

 

Av Angelika - 24 november 2010 21:49

  


Satt och tänkte på bebisens kläder som den ska ha på sig när den anländer..

Har ju hur mycket som helst från då alfred var bebis, och det är ju inte så längesen, så kläderna är ju i tipp topp form. Men nog vill man väl ha nånting som är nytt också? Har inte ens tänkt eller sett på bebis kläder ännu för vi har ju allt.. Men kanske någon pyjamas och söt body kan behövas.. Kläder som är så roligt att köpa!! :) Knas att jag inte ens gått och kikat på sånt då vi varit i affärer, fast kan vara så att jag förträngt det för att jag vet att jag blir beroende av att köpa om jag börjar, haha.. Därför så är jag i val och kval om jag ska kika in på någon sida nu och kanske beställa hem nånting sött :P Fy tusan vad jag längtar efter det lilla livet!

 

Och så är det ju det där med barnvagn.. Vi har kvar alfreds, men den tror jag faktiskt att vi kan sälja/ha hos t.ex mamma o pappa och köpa en ny ist.. Bilbarnstolen sparade vi, dumt att sälja en sån fin stol när man vet att man ska skaffa syskon så småningom, mycket bra val av oss! :) Sängen är ju kvar också.. Ja den som spar den har! ;-) Ska kika på kläder, kan inte hålla mig nu när jag börjat fundera!

Av Angelika - 24 november 2010 18:42

Kom inte på något annat att ha som rubrik!

Men idag iaf så har vi varit och kollat in pyret i magen.. Måste säga att det var STOR skillnad nu motför då jag var i v 18. Bebben är ju enorm och man fick se bit för bit ist för hela bebis på en gång som vi fick se då. Men att man såg lilla ansiktet bra, helt fantastiskt! :-) ni ska få se en bild som vi fick av den snälla karln som gjorde Ultraljudet, dock så rörde sig bebis just som han fotade, så det är suddigt och så är det ju i 3D så ser läskigt ut! :) men ändå, så sööt! Och lik Alfred... =)   Varför vi var på ett Extra ultraljud var för att se så moderkakan hade flyttat sig uppåt som den ska, för annars ligger den och blockar vid förlossningen. Men det såg bra ut! :)

    En go och rund tjockis bebis ser det ut att vara! hihi   

 


Till nånting tråkigare så kom min mamma förbi oss tidigt i morse.. Tänkte direkt jag såg henne utanför dörren, nu har nånting inte så roligt hänt.. Eftersom hon åkte hemåt härifrån igår vid 17 tiden.. Och helt riktigt. Mormor fick åka med ambulans till Sjukhus igår på kvällen med misstänkt stroke.. Halvförlamad, men som tur var är hjärnan helt frisk. Hon kom t.o.m ihåg när hon var född och villket datum det var.. Skönt! Men Kvinnan är ju ja 87 år om jag inte minns fel, så man blir ju sjukt orolig. Min fina fina mormor! Mamma hade fått ta emot samtal från sin bror när hon var på väg hem till kalix, så hon fick vända och åka tillbaka till Rosvik! Nu håller vi tummar och tår för att allt ska gå väl med mormor och att hon får komma hem!   

Av Angelika - 23 november 2010 18:45

Låter bilderna tala för sig själva :-D

 

  

 

      

 

Tycker bilden då han får vatten i ögonen är för härlig!   

Av Angelika - 23 november 2010 12:48

Alfred har varit på dagis från kl 8 till 10:30 både igår och idag själv. Har gått bra, men vid lämning har han fått gråta en skvätt. Och det är väl bra i sig, hade nog varit värre om han inte brytt sig alls haha ;)

Skönt när robert börjar jobba först kl 13 den här veckan, då kan han både lämna och hämta alfred, såå skönt att slippa! Igår fick han känna på hur jag haft det, fast dock utan fogvärk.. Alfred ville inte åka bobb, vägrade gå och ville INTE till dagis.. Det slutade med att robert körde honom med bilen, var det enda som dög.. Så då fick han se, jag har ju fått bära honom dit o hem när han varit sådär :P

Men i morse gick det bättre, då ville han t.o.m åka vagn...


Nu sover Lilleman. Helt slut är han! Somnade inte förens sent igår, tror kl var närmare 20:30.. Men vi hade både mormor och morbror Lenny här, så han fick stanna uppe och busa en stund extra.. Men då var han däremot inte glad på morgon då robert väckte honom kl 7 haha.. Som en tonåring lät han. "släck lampan pappa, JAG VILL SOVA" ;-)


Igår kom min fina Mamma hit på övernattnings besök, alltid lika trevligt.. Hon hade med sig kalix löjrom som vi mumsade till kvällsfika igår och som även fick bli morgonens pålägg på dom rostade mackorna! Underbart gott!!

Nu är hon hos min mormor och hjälper henne Julstäda lite. Sen kommer hon hit igen för jag ska bjuda på älgstek till middag, måste ju locka med nånting så hon kommer tillbaka haha..


Förövrigt så mår jag sådär faktiskt.. Har haft förvärkar i 3 dagar nu. känns bättre idag, men svettas som FAN, och mår lite illa.. Ryggen värker till och från och bebis bökar mer än vanligt.. Hade rejäla kickar mot revbenen igår, och ett tryck neråt som heter duga.. Läskigt nära det börjar bli förlossningen nu. Läskigt på ett bra sätt! :) Men jag hoppas den håller sig inne till bf datumet (7Januari) men just nu känns det omöjligt haha.. Fick Sen draget i vaden inatt igen. Men nu "bara" i vänster ben.. Prövade att streta emot och höll benet rakt (som jag fick i tips att göra) men det gjorde för ont så fick ge med mig och dra ihop benet.. Svetten rann pga smärtan, usch usch usch! Hade robert hört hur jag lät så hade han nog trott jag födde. Men snäll som man är så håller man inne med ljuden så han ska få sova. varför gör vi kvinnor så, Tänker på att karlarna måste få sova?! Var samma då jag skulle föda alfred.. Han fick sova fast jag hade enorma värkar :)


  

Nu ska jag återgå till bakandet. Har gjort en sats med lussebullar.. Dock blev det bara 2 plåtar och gjorde dom så stora att det knappt räcker till fika åt 20 pers, haha.. Men ska såklart baka mer sen. Ville bara testa så bakmaskinen funkade som den ska, och det gjorde den! Tror jag är kär!! :) haha... Egentligen borde jag vila mig medans alfred sover. Men kan inte, direkt jag lägger mig börjar min kropp värka, så försöker hålla igång så mycket jag kan...


Nä baka var det ja!

Av Angelika - 21 november 2010 13:26

Känns skönt med Söndag. För då kan man bara vara hemma i lugn och ro och känna NO STRESS! :)



Blev en rätt tidig kväll för mig igår, som alla andra kvällar då också. Men jag är så sjukt trött varje kväll, och att gå och lägga sig då man är så där mys pys trött är förbaskat härligt! Dock även om det innebär att jag får gå och sova utan darling vid min sida..


Alfred är små snorig idag. Tror han blev smittad av sin morfar då han var här och hade fått sig en förkylning. Men går ju förkylningar nu, så är svårt att slippa den ändå.. Och Speciellt nu när han börjat dagis.. I morgon börjar han redan kl 7:30, så då får han äta frukost med dom andra barnen. Hoppas han gillar det :) Sen hämta honom igen kl 10:30, så jag hinner väl hem och dricka kaffe, tömma diskmaskinen och sen måste jag klä mig haha :P


I fredags kom svärmor o svärfar hit och även Hanna o Lasse, mycket trevligt var det..

Och dom hade ett släp med sig fullt av saker.. Bla, diskmaskin, snöslunga, byrå+spegel, så ja. Man kan inte annat än vara väldigt tacksam! =) Diskmaskinen är som ny, ser hel fräsch ut.. Roberts farfar o farmor köpte den år 2000, och den är nästan aldrig använd i och med att båda gått bort. Så den stod kvar i huset deras och Skräpade, och våran var ju i mycket sämre skick så passade oss perfekt med en nyare... Som sagt, vi har sjukt tur nu förtiden! Förut hade vi en svacka då allting gick sönder osv. Men nu rullar det på bra hela tiden, känns toppen! :)

Vi åt Thai mat på fredag kväll. Fy tusan så gott det var. vi alla (nästan iaf) beställde wookad kyckling med nudlar, så smaskigt! lasse betällde friterat nånting (bra minne men kort) med ris, och det var tydligen också super bra.. :)


Igår när roberts föräldrar åkt vidare hemåt så satte vi igång att fixa till det ytterliggare på övervåningen.. Tog ner vince loftsäng och satte in en annan vanlig säng, jag målade lite på hans rum, vi fixade med hyllor på både vince och alfreds rum, satte stickers på väggarna, skruvade fast gardin fästen i vince rum och satte dit gardiner, flyttade alfreds gardin fästen mer åt sidorna så fönstret blir mer öppet.. I vårat sovrum är inte gardinerna uppe ännu. Men vet inte vad jag ska sätta dit för några och sen är det ju snart dags för julgardiner, så tror jag väntar tills dess.. Nu duger det ju inte med vad som helst där inne ;)


Idag är älsklingen igång med listningen. Vårat sovrum har han snart listat färdogt i.. Han var tvungen att kapa dom pga panelen på väggen som vi har där inne, så det tog ju sin tid bara det. Men fint blir det med lister! :)

Sen har han hämtat in Spjälsängen och vincents skrivbord från bodan. Så nu är äntligen sängen inne, slipper man tänka på det :) Och vincent kommer att få ett nytt skrivbord som farmor o farfar köpt till honom för ganska längesen, men då hade vi inte köpt sängen så vi blev med dubbla skrivbord då vi köpte den! Så nu passar det bra att ta fram det.. Är egentligen ett databord, men funkar nog bra som skrivbord :)


Och eftersom jag endast fick 2 kommentarer förra gången jag la in före och efterbilder så blev jag sur och kommer inte sätta in några mer.. Så det så ;-) Tänkte ju inte alls sätta in några, men ofrade mig då det var flera som ville se men som sen inte alls verkade ha brytt sig. Eller så tyckte ni det var så fult att ni låtsades missa bilderna? haha. Nåväl, alla vänner/bekanta vet ju vart vi bor. Bara att komma hit och se Live ist! =)



Sa jag det att Soffan blev såld på en gång? Ja kanske, men annars så får ni veta det igen. känns så skönt att slippa stor aset!

Fick även sålt våran gamla tvättmaskin för en billig peng, så nu slipper vi den ståendes i garaget.. 


Vax On, Vax Off!

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards