Alla inlägg under november 2010

Av Angelika - 20 november 2010 19:58

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Av Angelika - 20 november 2010 15:38

I torsdags trodde jag det var Fredag och idag trodde Älsklo att det var Söndag. Han blev fruktansvärt glad då jag informerade honom om att det bara var lördag idag och han fick vara ledig en dag till :)


Slutresultatet av sovrummet är förbaskat fint. magiskt! tapeten är så fin. Lugnande och snygg.. Känner mig som en Prinsessa då jag går och lägger mig ;)


Nu åka och handla nånting gott till middag coh sen tills ikväll..

Skriver mer sen!

Av Angelika - 18 november 2010 12:21

Åhh vad roligt det är att se förändringen ske sakta men säkert inne i sovrummet.. Tapeterna sätts på plats en efter en, och jag Njuter av att bli av med dom GRÄSLIGA orangefärgade tapeterna! =)


Har så mycket ideer nu på gång... Blir tokig av att tänka på hur fint här kommer att bli, och hur fint här redan har blivit!

Det går så bra nu.. Vi har gjort en massa nya affärer.. Sålt, köpt, sålt, köpt osv :)) Och sen så FÅR vi massa saker av alla snälla människor.. Fick en Underbart fin inflyttningspresent av mamma o pappa.. En stor köksmaskin med en massa finnesser.. Jag verkligen tackar och bockar!! Nu kan jag baka bullar utan att behöva knåda ihjäl mig ;) Jag kan även mala kött med den, göra goda drinkar och en massa saker... LOVE IT!! :) Soffan åker idag, så den sålde vi fort. Sängen åker nog snar också, är många som visat intresse för den...


Nu ska jag gå upp och se hur det går för karlarna! :)

Av Angelika - 17 november 2010 11:48

Idag gick vandringen till dagis mycket smärtfriare.. Eller ja i det tempot jag var tvungen att gå i för att inte frysa ihjäl (vi hade bara -21) så gjorde det ont i fogarna, men jag fick verkligen bita ihop. Alfred åkte vagn till dagis idag, vi pratade länge och lugnt om vad han skulle åka med till dagis. och han sa bestämt NEJ till bobben. Så det blev vagn, och jag är nöjd över det valet :)

Lämnade alfred och gick hem idag, första gången han stannar utan Mamma.. Kan säga att han inte var glad. han skrek, grät och sparkades, men det hade gått fint ändå. Han slutade gråta efter att jag farit och lekte med tåg ist, och jag visste att det skulle gå bra. Men klart man gick hem med ett skadat mammahjärta som bankade av ångest.. Men han sken som en sol då jag hämtade honom och då kändes det bra igen :) dock hade inte fröken fått ta honom på Toan för kissning, nej det skulle mamma göra hade han sagt. Så det blev ilfart in på toaletten för stackaren höll på att pinka på sig..  =) Väl hemma stekte vi oss hamburgare och sen var allt bra igen! :))


Ska till min Bm om 2 timmar, så då får vi se om magen växt nånting.. :)

Av Angelika - 16 november 2010 16:10

Gjorde lite Juligt med rött här på bloggen!

Längtar tills man "får" börja pynta.. Förra året började vi, ja jag kommer inte riktigt ihåg. Men alla reagerade så starkt på hur tidigt vi började, så i år ska vi vara sist. Människor ska alltid gnälla om nånting som andra gör. Dont get that?!




  

  

Av Angelika - 16 november 2010 15:45

  


Igår var inte alfred på dagis, dom skulle på teater mm så hade blivit tjorvigt. Så vi fick skippa dagis och vara hemma.. Men idag så har vi varit.. Det tog 20 MIN(!!) att gå dit, ska högst ta 5.. Jäkla i annamma villken trottsig son jag har för tillfället... Skulle inte åka bobb, skulle inte gå, skrek skrek och skrek. och vad han gastade om vet jag fortfarande inte, Bara att han var ofantligt sur... slutade med att jag bar honom, drog bobben, plus att jag höll i pärmen som jag fixat igår.. Inte kul med foghelvetet kan jag säga :/ Väl på dagis fortsatte han sura. Bråkade med barnen och var skit kaxig.. Dagis fröken frågade om han vaknat på fel sida, och ja det kan man nog lugnt säga.. Han till och med blev arg på mig då jag gick och hämtade kaffe.. Men jag tror helgens inte så bra sovrutin gör sitt, och han somnade sent igår också så han skulle hinna träffa robert en stund innan han gick och sova.. Så jag tror att hans humör är på grund av att han är trött.. Så ikväll ska han i säng i vanlig ordning efter Bolibompa! ;) Håller tummarna för att morgondagen blir bättre! Glömde jag säga att jag fick bära hem honom också? ;) PUST! Så nä jag vill ha tillbaka min goa och snälla alfred som för det mesta alltid är glad!

 

 

Blev rester idag till middag. Tacos från i Söndags för mig, och Plättar från igår för alfred, gott gott.. Älsklingen slutar inte förens kl 20 idag, han jobbar verkligen igen timmar.. Duktiga killen min! :)

 

Sofforna anlände inte förens efter halv sju igårkväll. Men det var tur, för robert hann precis komma hem så han kunde hjälpa karln att bära. För han var själv och jag trodde dom skulle vara två.. Smart att hemleverera själv?!

En skada på 3an fanns det, så det blir att skicka tillbaka den.. Så klart med våran vanliga (o)tur.. Men annars är vi nöjda.... Blev mer plats i vardagsrummet nu och kommer bli smidigare att möblera om! :)

 

Håller tummar och tår för att min älskade Vän L ska få bli husägare inom kort.. Det förtjänar du gumman! ;-)

Av Angelika - 15 november 2010 16:43

Att jag träffade dig....

och då pratar jag om våran nya teflonpanna, är totalförälskad i den... Gjorde nyss plättar och det är första gången jag fått fina plättar! :)) Ica Maxi is the shit!

Av Angelika - 15 november 2010 14:32

Jag har inte bloggat nånting i helgen.

Blev en väldig ändring i våra planer då det blev så att båda småkillarna åkte upp till farmor o farfar med farbror Lasse. Lördag tills Sena kvällen igår. Så jag och robert har haft det lugnt och tyst här hemma.. Nästan för lugnt!

Vi har passat på att strosa runt i affärer. Hela lördagen Från kl 12 när vi hade kört barnen till lasse för avfärd tills sena eftermiddagen.. Sen till piteå för lite shopping på söndag.. Hämtade bla hem tapeterna och beställde lite stickers (ja jag vet att jag tjatar om dessa stickers, men nu är dom beställda haha), så i v börjar förvandling ala väggar! :) Men iaf, barnen kom hem igår närmare 21 tiden. Och alfred var så trött att han inte orkade sova, ja det är sant. Han grät och grät vägrade välling, fick inte klä av honom, fick inte sitta bredvid honom. Det enda som dög var att SITTA och se TV och julmust! Så vid 22 tiden hade han ro att somna först... Men nog steg han upp kl 7 i morse iaf. Trött är jag.. Vincent somnade ganska på stört efter kvällsmaten, i sin säng då såklart och inte vid bordet.. och det var ju bra, för han följde med Pappa på jobbet i morse.. Så vid kl 5 var dom uppe, hehe :) Ungarna hade skött sig i rantis och alfred har fixat både bajs o kiss på toaletten, skickade med 4 blöjor ifall att. Men tror alla utom 1 är med hem. Han sover ju med blöja, så det var väldigt bra :)


Just nu sitter jag och väntar på att våra soffor ska bli leverade hem. En 3a och en 2a, vi kände att den soffan vi har inte funkar längre. Kan inte sitta i den som gravid, den är för STOR! så äntligen fick vi tummen ur, ska bli så skönt. Och framför allt så kommer det bli fint :)

 

Vill någon köpa en stor Diva till bra pris, Hojta till! ;)


Älsklingen jobbar igen timmar i veckan så han ska få bli lång ledig i slutet av veckan, så det är fint. då får vi spendera flera dagar ihop då han blir ledig  massor :) och igår "firade" vi som sagt farsdag, men utan barnen. Är ju dom egentligen som ska uppvakta sin pappa, men dom ringde och sa grattis iaf. Så det var ju bra :) han fick en stor vitchokladkaka som han älskar och så bakade jag en chokladtårta, så han var nöjd ;) Blev även Tacos till middag igår...


Måste gå och fundera ut vad jag ska göra till middag.. Tänkte först steka hamburgare, men nu känns det inte så lockande nå mer.... Är sugen på wook av någon anledning?!? haha.... aja, det var en liten uppdate det!

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Skapa flashcards