Alla inlägg under december 2010

Av Angelika - 18 december 2010 08:34

Alfred gjorde ett tappert försök att skotta bort snön... :)


                  

Av Angelika - 18 december 2010 08:11

Har sovit bra i natt.. Vaknat när jag vänt mig och sånt i vanlig ordning, men inte behövat ligga och fundera en massa. Skönt! :)

Somnade rätt tidigt. Men vaknade när alfred ville gå på toa vid 22 tiden.. Vaknade då med tidningen och pennan i handen och lampan på full styrka! haha, snacka om att jag var trött då jag gick och la mig :)

Men sen kunde jag inte somna om. Halsbrännan infann sig och jag var tvungen och ta samarin.. Men när älsklingen kom upp och la sig vid 23 tiden så somnade jag som ett barn ihopkurat med armarna runt honom.. Finns inget bättre än att få somna tätt intill R :) han fick även höra när mitt bäcken gick sönder, eller ja det låter då så iaf.. Knäcker till som F-N och är inte så vidare skönt heller. Gör så Varje natt! :-S


Har lite ångest över att jag inte fick med mig någon bild hem igår på mormors kista eller på mina nära och kära. Glömde totalt bort det, jag som t.om hade med kameran! *suck*...Men man glömmer lätt i såna där "situationer". Men kistan var så fin med alla blommor på, så en bild av den hade jag gärna fått med mig hem..


Kroppen är möör idag. Hade sendrag i förrgår natt, men det kände jag inte av nånting igår. Men idag! :/ Ja jag vet!! gnäll gnäll gnäll! ;-)

Nu ska jag dricka mitt morgon kaffe, låter även som att älsklo är på g upp nu.. Våran son har nog varit och väckt honom, hehe.. =P


Vi är bjudna på kalas idag, men jag tror inte jag orkar med kalas idag.. Alfred och pappa ska skotta gården idag bla och jag tänkte försöka mig på att vila så mycket jag kan nu medans robert är ledig.. Och alfred har massa Pappa/son tid att ta igen... Han går på nattvecka på måndag :(


Ha en bra dag!

Av Angelika - 17 december 2010 20:25

Då var begravningen "avklarad". Var en sorglig, tung och jobbig begravning, som det alltid är. Men samtidigt så fin! Alla fina telegram och fina tal om våran älskade Mormor Elsy.. Vackert!

Orkar inte skriva nånting mer.. Magen är stenhård från och till och har varit det sen i kyrkan, ont! Ögonen svider av alla tårar och hjärnan känns trött och tom.. Sov super dåligt i natt. Grubblat på hur dagen idag skulle gå och en massa annat som stört sömnen.. Så nu ska jag ta mig upp till sängen och försöka kasta upp benen och lägga mig tillrätta... Kanske se lite tv eller så löser jag korsord, för det får mig att slappna av allra bäst då det ska sovas!



Saknaden är Stor!

 Elsy Katarina Öhman


   Ersnäs 19/6 -1924



   Rosvik 30/11 -2010

Av Angelika - 16 december 2010 12:11

I morgon är det mormors begravning - Tungt!

Men skönt att vi får begrava henne så pass fort som vi nu får göra! Tanken på att ha henne ligandes i ett tomt rum helt ensamen på Julafton är hjärtskärande. Men nu får hon vila tillsammans med Morfar och vi har ett ställe att gå till och tända ett ljus, så hon får vara med på Julafton på sitt sätt! :) Svårt att förstå att hon verkligen är borta.. Träffade våran granne på vägen idag då jag och alfred gjorde oss en KORT sparktur. Han sa just det att, det var inte länge du fick bo här och umgås tillsammans med din mormor! Och nej, det stämmer.. Men jag är så glad över dom stunder vi hann mysa tillsammans och dricka kaffe och prata om allt möjligt. Fina, snälla och omtänksamma Kvinna!


Tack för allt gott som Du oss givit

Din rena kärlek till oss envar

Här har så tomt och öde blivit

Ditt goda minne lever kvar

 

  Mormor  


Av Angelika - 16 december 2010 11:36

Nu kan man vistas utomhus igen!

Är bara ca -3 grader ute, fy tusan villken skillnad motför -25 som det varit i flera dagar :) har varit ute med Alfred och busat så gott jag kunnat. Men han roade sig själv bra och lekte att han åkte med bobben till sitt jobb, skottade, sopade och skrämde fåglar som satt och åt så fint haha.. Jag skottade gången och gjorde 3 små söta snöhögar åt alfred så han kunde klättra och hoppa i dom.. Nånting jag kommer få sota för sen! Men hör och häpna, idag kan jag gå utan att det smärtar av bara fanken, såå skönt! :) Människor som aldrig haft ont i fogarna tycker jag ska sluta sucka över gravida som gnäller av sig, lätta sitt hjärta och sina tankar behöver man göra VARJE dag.. Till vem/vad bestämmer man själv :) Även om jag som gravid ibland kan ha dåligt samvete över att jag sitter och gnäller hur jobbigt det är, medans andra inte får chansen att pröva på hur det är.. Men jag är bara människa jag också!..

 

Igår var Älsklinge borta heeeela dagen. Alfred hann inte ens träffa honom och säga godnatt.. Jobbade från 06 till kl 15, sen stannade i ca 2-3 timmar hos sin bror för att sen åka vidare mot Kaptensgården i Kyrkbyn för Julbord tillsammans med sina arbetskamrater.. Men jag var inte bitter över att han skullle få smaska i sig massa korv, lax, köttbullar, rödbetsallad mm utan mig, Nehej då! ;-) Men iaf, han dök upp vid halv nio lagomt less! Skönt att höra att han längtat hem till sin snygga och slanka tjej, eller hur det nu var?! :P haha.. Alfred vaknade i morse och frågade -vart är Pappa? Och då jag svarade -på jobbet, blev han sååå lessen! Lillgubben saknar pappisen. Men idag kommer han hem i vanlig ordning kl 15:30! :-)


Sitter och dricker kaffe. Är inne på 3e koppen på bara ca 1 timma.. Har inte druckit kaffe sen i söndags då mamma var här. Why? i dont know, har bara blivit så. Har tagit kaffe då älsklingen gjort, men sen bara låtit den stå.. Kanske därav min trötthet som vägrat ge med sig trotts all vila? Ja vi får se, kanske blir piggast i världen helt plötsligt?! :)


Av Angelika - 15 december 2010 15:23

Jag sådde några blommor, en för varje vän.
Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en.
Det blev höst och vinter och blommorna de dog,
men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log.
Sen kom regnet med moln stora och grå,
nästa gång jag fann dem så var de bara två.
Sen kom solen med allt ljus den har,
plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar.
Du härdades i solsken, du drunknade i regn,
men en sak är säker; du är en riktig vän.   

Av Angelika - 14 december 2010 12:31

Ja idag känns det verkligen som att jag måste ligga i Högläge med benen.

Direkt jag står, går eller nästan bara sitter så trycker det på neråt, strålar en obehaglig smärta. Och bebis i magen är mer vild än tam, boxas och har sig. Men det är ju ett tecken på att den är kry! :) Man är lika förundrad denna gång som förra gången över att det ligger en människa i magen. Hel tokigt!! Men underbart :)



Har som sagt legat i stort sett sedan jag steg upp kl 7:30.

Myst i soffan med lilleman, och han har varit så goooo!

Sagt -"mamma vet du va?"

och när man sagt - Nej vadå?!

Då säger han, -"Jag älskar dig"..

Man smälter :)

 

  


Sen att han är en super duktig kille som kan leka själv och har en fantasi av dess like gör ju inte saken sämre. Jag har det bra jag! Han ser då mamma behöver få vila sig lite, fina fina alfred min :)


Har iaf lyckats knåpa ihop lunch åt oss för ett tag sedan. makaroner och sen köttfärsås rester från igår, och varmkorv som alfred fick äta med makaronerna!

Och sen, en sak till.. Min karl! Hur bäst är inte han? Kommer hem igår från att ha varit borta sen kl 5:30 till efter 15:30 och ställer sig och gör köttfärsås med spagetti så vi alla ska få äta middag tillsammans.. Fanns ingen tinad köttfärs, så han stod ju och skrapade länge uti den där färsen innan det blev nånting haha.. Och gott var det, Mums! :) Är första gången som han inte fick mat på bordet då han kom hem, och jag hade ångest! :/ Men what to do när orken inte finns? Men iaf, han är världens bästa fästis! =) Älskar dig hjärtat mitt!

 

Nu håller jag faktiskt på att göra köttsoppa, så måste gå och se om köttet kokar eller står stilla.. Vart så tyst i köket tycker jag.. Alfred ser bompa i soffan och slår nog snart igen sina blå! :)

Av Angelika - 13 december 2010 21:21

Lägger in detta inlägg ännu en gång till er Alla som försöker bli gravida! :)


15 tidiga gravidtecken

Hoppas du på en bulle i ugnen? Här är femton tidiga tecken på att du kan vara gravid.

Relaterat

Artikelbilder

1. ÖMMA BRÖST Kändes det som mild tortyr att knäppa på BH:n imorse? Inbillar du dig eller har brösten blivit litestörre? Ömma och tunga bröst, mörkare vårtgårdar och tydligare ådror på brösten kan vara ett första tecken på att du är gravid. Använd din allra mest bekväma BH, även på natten, för att undvika extra obehag.

1. ÖMMA BRÖST Kändes det som mild tortyr att knäppa på BH:n imorse? Inbillar du dig eller har brösten blivit litestörre? Ömma och tunga bröst, mörkare vårtgårdar och tydligare ådror på brösten kan vara ett första tecken på att du är gravid. Använd din allra mest bekväma BH, även på natten, för att undvika extra obehag.

2. TRÖTTHET Du somnar framför tv:n och att läsa ens en sida i boken på kvällen är uteslutet. Om du plötsligt känner dig trött och utmattad, kan det vara ett tecken på stigande hormoner i kroppen. För många kvinnor fortsätter tröttheten genom den första trimestern, för att avta i den andra.

2. TRÖTTHET Du somnar framför tv:n och att läsa ens en sida i boken på kvällen är uteslutet. Om du plötsligt känner dig trött och utmattad, kan det vara ett tecken på stigande hormoner i kroppen. För många kvinnor fortsätter tröttheten genom den första trimestern, för att avta i den andra.

3. ILLAMÅENDE Graviditetsillamående inträffar tyvärr inte bara på morgonen, utan när som helst på dagen: morgon, middag eller kväll. De flesta gravida kvinnor börjar må illa i vecka 6, men det ebbar i vanliga fall ut under andra trimestern. Det kan vara bra att äta mat som lugnar magen och gärna knapra på något innan man stiger upp ur sängen.

3. ILLAMÅENDE Graviditetsillamående inträffar tyvärr inte bara på morgonen, utan när som helst på dagen: morgon, middag eller kväll. De flesta gravida kvinnor börjar må illa i vecka 6, men det ebbar i vanliga fall ut under andra trimestern. Det kan vara bra att äta mat som lugnar magen och gärna knapra på något innan man stiger upp ur sängen.

4. KISSNÖDIG Behöver du plötsligt gå på toa stup i kvarten, även på natten? Det  kan bero på att under graviditeten producerar kroppen extra vätska. Det får din blåsa att jobba hårdare och du måste springa på toaletten.

4. KISSNÖDIG Behöver du plötsligt gå på toa stup i kvarten, även på natten? Det kan bero på att under graviditeten producerar kroppen extra vätska. Det får din blåsa att jobba hårdare och du måste springa på toaletten.

5. HUVUDVÄRK Dunkar det i huvudet? Förändringar i hormonerna kan leda till huvudvärk. Om du misstänker att du är gravid så ska du undvika läkemedel med acetylsalicylsyra (som Magnecyl) och ibuprofen. Välj hellre huvudvärkstabletter med paracetamol, men ta dem inte för ofta.

5. HUVUDVÄRK Dunkar det i huvudet? Förändringar i hormonerna kan leda till huvudvärk. Om du misstänker att du är gravid så ska du undvika läkemedel med acetylsalicylsyra (som Magnecyl) och ibuprofen. Välj hellre huvudvärkstabletter med paracetamol, men ta dem inte för ofta.

6. RYGGSMÄRTOR Har du ont i ländryggen? Om du i vanliga fall inte brukar ha ont i ryggen, kan det vara ett tecken på att ligamenten mjukats upp. Detta fortsätter tyvärr ofta genom hela graviditeten.

6. RYGGSMÄRTOR Har du ont i ländryggen? Om du i vanliga fall inte brukar ha ont i ryggen, kan det vara ett tecken på att ligamenten mjukats upp. Detta fortsätter tyvärr ofta genom hela graviditeten.

7. MAGONT Är det mensvärk eller tecken på en graviditet? Det vara svårt att avgöra. I början av graviditeten växer livmodern hastigt och det kan ge dova, malande smärtor som liknar mensvärk. Ofta gör det ont precis ovanför blygdbenet, i korsryggen eller en kombination. Så länge man inte får några blödningar är smärtorna ofarliga.

7. MAGONT Är det mensvärk eller tecken på en graviditet? Det vara svårt att avgöra. I början av graviditeten växer livmodern hastigt och det kan ge dova, malande smärtor som liknar mensvärk. Ofta gör det ont precis ovanför blygdbenet, i korsryggen eller en kombination. Så länge man inte får några blödningar är smärtorna ofarliga.

8. MATBEGÄR Om du plötsligt känner ett överväldigande sug efter, säg citron eller saltlakrits, då kan det vara ett tecken på att du är gravid. Eller så är det din hjärna som spelar dig ett spratt.

8. MATBEGÄR Om du plötsligt känner ett överväldigande sug efter, säg citron eller saltlakrits, då kan det vara ett tecken på att du är gravid. Eller så är det din hjärna som spelar dig ett spratt.

9. FÖRSTOPPNING & UPPSVÄLLDHET Förra veckan fick du på dig dina stuprörsjeans utan problem, en  nu känns magen svullen. Under graviditeten roducerar kroppen extra progesteron, vilket påverkar matsmältningssystemet och kan göra att du känner dig svullen eller trög i magen.

9. FÖRSTOPPNING & UPPSVÄLLDHET Förra veckan fick du på dig dina stuprörsjeans utan problem, en nu känns magen svullen. Under graviditeten roducerar kroppen extra progesteron, vilket påverkar matsmältningssystemet och kan göra att du känner dig svullen eller trög i magen.

10. HUMÖRSVÄNGNINGAR Känner du dig som Dr Jekyl och Mr Hyde? När kroppen anpassar sig till alla nya hormoner kan humöret svänga upp och ner. Men lugn, det går över.

10. HUMÖRSVÄNGNINGAR Känner du dig som Dr Jekyl och Mr Hyde? När kroppen anpassar sig till alla nya hormoner kan humöret svänga upp och ner. Men lugn, det går över.

12. KÄNSLIG NÄSA Stinker sophinken värre än vanligt? Står du inte ut med lukten av avgaser? Om du får ett känsligare luktsinne eller plötsligt inte tål vissa lukter kan det vara ett tecken på att något växer i magen.

12. KÄNSLIG NÄSA Stinker sophinken värre än vanligt? Står du inte ut med lukten av avgaser? Om du får ett känsligare luktsinne eller plötsligt inte tål vissa lukter kan det vara ett tecken på att något växer i magen.

13. YRSEL ELLER SVIMNING Det är inte bara på film som kvinnor svimmar när de är gravida. Lågt blodsocker eller lågt blodtryck kan göra dig yr. Se till att äta och dricka regelbundet.

13. YRSEL ELLER SVIMNING Det är inte bara på film som kvinnor svimmar när de är gravida. Lågt blodsocker eller lågt blodtryck kan göra dig yr. Se till att äta och dricka regelbundet.

15. FÖRSENAD MENS Många tidiga tecken på graviditet är också symptom på PMS. Men den mest talande ledtråden för att du faktiskt är gravid är utebliven mens. Om du brukar ha regelbunden mens, så är det dags att köpa ett graviditetstest nu. Det är det enda säkra sättet att verkligen få reda på om det växer en liten bebis där inne!

15. FÖRSENAD MENS Många tidiga tecken på graviditet är också symptom på PMS. Men den mest talande ledtråden för att du faktiskt är gravid är utebliven mens. Om du brukar ha regelbunden mens, så är det dags att köpa ett graviditetstest nu. Det är det enda säkra sättet att verkligen få reda på om det växer en liten bebis där inne!


Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Skapa flashcards