Alla inlägg under december 2010

Av Angelika - 13 december 2010 15:27

Rosvik.. Sitter och väntar på att min Älskade fästman ska komma hem från worket.. Har saknat honom töntig som jag är, haha..

Fogarna bråkar med mig Super mycket. Känns som att mitt (ursäkta min frispråkighet) blygdben fått sig en rejäl smäll, villket resulterat i en fraktur. Nä men det gör förbannat ont, kan knappt gå.. Men ska hålla ut 25 dagar till, sen hoppas jag inte bebis vill vara kvar i min trånga mage nå mer..


Något dagis blev det inte för Alfred. Jag som hade taggat järnet för att ta honom dit idag. Men min kropp svek mig.. Fick även en spark igår. Mormors gamla spark (TACK MORMOR), ska iaf få låna den tillsvidare.. Helt underbart, jag kan ta mig framåt utanför huset och fortfarande känna mig säker på att inte trilla ;)

Men som sagt, sparkfärden idag blev uteblivien. laddar för i morgon ist, har hittils fått vila mig rätt bra idag!


Kom hit 2 experter på vatten och allt vad det innebär haha.. Dom var och bytte nå ventilar som var super gamla och fixade med lite annat också. Så nu är det fräscht även där, skönt.. För tydligen så är det super dumt att låta dom bli för gamla, för går dom sönder så sprutar det vatten åt alla håll o kanter, och det vill man ju inte?! :)


Min skitunge sitter på köksgolvet och stjäl sig en pepparkaka från burken han tagit ner så fint, men han är rätt go iaf :) Och middag har han redan ätit, ja en tidig sådan.. Pizza från gårdagens middag! haha.... Vet inte vad man ska göra för middag idag, har inte orkat gå och rota i stor frysen, tar mig ju ändå inte ner till botten.. Och jag har kvar wooken från igår, är såna rejäla portioner när man beställer thai mat så det räcker för 2.. så robert får kanske steka sig nå burgare bara, det gör han ju så bra! :)


Och ingen Lucia har man fått kika på. fast det är mitt egna fel. Har inte brytt mig och har inte haft ork att kika ifall att det är nånting sånt i krokarna.. Men vad är väl en bal på slottet? :P Nu kanske jag värmer mig lite mat, är så matt. Äter som en kratta nuförtiden. Är mest kvälls gotta som jag får i mig, INTE BRA!

Av Angelika - 13 december 2010 15:22

Tycker denna sida är så himla mysig att sitta och kika på. vet egentligen inte varför, för så stort utbud har dom inte. Men antar att det är för att dom har såna härliga färger, exkt såna som JAG gillar! :-)


Hittade en söt åkpåse. Men kostade nästan 1000 kr, så kanske får vänta med den ett slag ;)

 

  

 

Fin va? :-D Blå-Turkost är så fint... I Love it...

Av Angelika - 12 december 2010 18:22

      Före vs efter i sovrum.. (tapetsering)

    


    


    


    


Så blev det :)

Och Nej inga gardiner är uppstoppade ännu. Haha ;)

Men vi har som sagt prioriterat att få klart så många rum som möjligt när det gäller tapetsering innan bebis anländer.


Vince rum.

    


      

  

    


    

(stickers som vi satt på olika ställen i rummen)


Då har jag visat dom rummen också.. snäll som jag är ;-)

Man ska väl egentligen städa till när man ska fota. Men what the fuck, spela roll! Är ju tapeterna/golven ni ska se på! hehe

Av Angelika - 12 december 2010 17:45

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

26 dagar kvar till beräknad förlossning!!! Wiiiiiiiiie

Av Angelika - 12 december 2010 14:59

Är några dagar sedan jag bloggade. Har kännt mig grå och tråkig för att beskriva så ni förstår.. Mått illa, kännt mig yr och allmänt ur form. Men har trottsat det mesta och ändå fortsatt kämpa på i vanlig ordning..


Vi har fått bättre ordning i det "nya" rummet. känns som att pusselbitarna för hur vi ska ha det faller på plats sakta men säkert, men ännu är det inte färdigt.. Men fint och mysigt blir det :)


Igår hann vi inte med så mycket.. Vi var på kalas i sunderbyn, lille Neo fyllde 2 år.. Många som fyller år nu! Så var där i någon timma och sen hem, och då hade kl redan hunnit bli efter kl 17.. Så vi körde igång med middagen. In med pommes i ugnen och stekte kebab kött, barnen fick varmkorv ist för kebab och vi alla åt och njöt av smaskigheterna i fulla drag! haha..


    

Efter en härlig måltid så var bolibompa redan igång, så barnen bänkade sig i soffan. och jag servade dom med varsin tom o jerry påse, Skumtomtar i en skål och ostbågar i en skål! sen sa jag ÄT tills ni spyr ;-P

Kan säga att vince sa efter inte så lång tid att, jag orkar inte äta nå mer godis! hahaha lät lite sött. stackarn! :P Nåja vi mös på tills efter kl 20, då var det tack och godnatt för dom små, dom var helt slut efter en dag med full aktivitet!


Nu ska inte jag skriva nå mer.. Mamma är här och nu ska vi beställa mat.. Thai mat för mig och pizza för dom andra! Ska bli gött :) Men skriver kanske mer i kväll!

Av Angelika - 9 december 2010 17:07

Nu är jag ju höggravid. och det känns inte som att jag vill köpa så mycket mer gravid kläder.. Men nästa helg så är det Mormors begravning och jag har ingenting i svart att ha på mig.. Hur ska jag göra?!?

Någon som vet något billigt ställe att köpa mammakläder på? eller någon stor tröja man kan köpa som ändå ser bra ut? Detta med kläder alltså! :/ Eller någon som säljer av sina gamla gravidkläder/tjockiskläder? Alla tips är välkommna!!

Av Angelika - 9 december 2010 16:50

Fick en efterlängtad och härligt tyst sovmorgon idag. Brukar alltid annars vakna flera ggr under den extra timmen/an jag brukar sova, men inte idag! Älsklingen skötte sig galant då han smög sig upp och sedan for och lämnade alfred på dagis efter frukosten, mycket utvilad kände jag mig kl 9 då jag steg upp! :)

sen kom snosisen hem igen vid 10:30, fick en stor kram och en Puss. Älskar då han kommer hem och dom går genom garaget, för då hör man honom ropa, "Jag är Hemma!!!"  han hade haft en toppen bra dag idag också. och i morgon skulle ha få vara ledig, om nu robert kom ihåg att säga det åt dagisfröknarna? Skönt att bara ta det lugnt då det är fredag, ingen stress med att stiga upp och klä alfred, ge frukost åt honom och allt det där :)



Igår så tapetserade ju R matsalsrummet, som nu inte längre ser ut som något trist matsalsrum (kommer få ett annat namn så småningom). För förut så var det verkligen sjukt tråkigt färgval och mönsterval på tapeten där inne, usch usch! Vi ska fixa och dona lite med möbler innan jag visar er någon bild.. Kan säga att jag är skeptisk till fondväggen, den är defenitivt inte lika snygg som den i vardagsrummet, nej nej.. Men då är det ju älsklingen som valt denna också, haha ;-P Nä men nog blir det bra, vi ska ge den en chans iaf. Och vill man ändra sig så går det ju faktiskt att tapetsera om nån gång :) Jag hade nog inte riktigt förstått hur mönstret skulle se ut, hade en annan bild i skallen, så blev lite paff då den väl kom upp... Associerar den till det manliga könet nästan HAHA.. Ja nu blev ni nyfikna va? ;) Men dom andra väggarna och färgvalet är jag super nöjd med, blev helt perfekt! :) Som han kämpat på här ensammen R, så duktig så duktig. Undra hur många ggr jag sa det åt honom igår, men alla behöver vi få bekräftelse nån gång.. Egentligen flera ggr per dag. Det mår man gott över :) I morgon ska han på Rock-konsert som belöning för sitt hårda arbete! :-D


Nu glo tv med min söta son som hjälpt mig först med tvätten och sen diskat och städat fint i köket!

Av Angelika - 8 december 2010 16:36

I brist på annat att göra så här efter middagen så tänkte jag lägga in bilder!


Mina Hjärtformade ischoklader

       


Alfred klipper för fulla muggar nästan varje dag

      



Sist men absolut inte minst. Mormors Dödsannons var ute igår i tidningen och även hennes Runa, Så här får ni en liten text som handlar om MIN mormor!   


  

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards