Alla inlägg under februari 2012

Av Angelika - 26 februari 2012 15:40

Varför speglar, fönster och annat som glänser ser ut som det gör här hemma, har sin förklaring Här..


 

Av Angelika - 26 februari 2012 15:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Angelika - 26 februari 2012 15:18

-En klätter Apa..   


 

Av Angelika - 25 februari 2012 15:12

 


 

Av Angelika - 25 februari 2012 14:35

Solen kikade fram idag och det passade bra då vi har varit i måttsundsbacken och låtit barnen göra sig av med lite energi medans vi vuxna suttit vid elden och myst. Ja förutom R som åkt med alfred ;)

Men efter 2 timmar så var vi nog alla frusna, så då packa vi ihop och for hemmåt igen, nöjda och belåtna.


Robert och Alfred åkte sjukt fort...

 


 


  


    

Vincent och William crashar.. Men det gick bra :)

   


   


 


   


    


   


 


 


 


 


(fick ingen bild på miranda av någon anledning?. Hon var nog för snabb för att jag skulle hinna med, haha)


Nu ska vi strax iväg på Middagsbjudning!! =)

Ny duschade och fräscha så vi inte luktar grillrök..

Av Angelika - 25 februari 2012 07:15

Du vet säkert redan att om du väljer vår mjölk, ost och fil så är du med och gör gott för Norrland. Men vad betyder det egentligen? Varför är det så bra att välja lokalproducerat? Och vad innebär öppna landskap, kortare transportsträckor och fler arbetstillfällen? Här kan du läsa mer om vad vi menar när vi säger gör gott.


 

Öppna landskap
Det är inte bara kroppen som påverkas av mjölken du dricker. Visst är det imponerande att 2 glas mjölk om dagen ger kroppen 18 av 22 av de näringsämnen den behöver, men mjölken gör mycket för omgivningen också. Till exempel håller den landskapen öppna. Med lite hjälp av korna och deras aptit förstås.


Bönderna pratar ofta om att varje ko har en egen personlighet. Även om det finns hundra stycken mjölkkor på en gård kan bonden känna igen var och en och se vilket humör den är på. På de gårdar i Norrbotten, Västerbotten och i Ö-viksområdet som Norrmejeriers mjölk kommer ifrån lever och arbetar ungefär 24 000 kor. Varje ko äter gräs och klöver på en 9000 kvadratmeter stor yta på ett år. Under samma år mjölkar en ko ungefär 9000 liter mjölk. Det betyder att för varje liter mjölk du köper hjälper du till att hålla en kvadratmeter norrländskt landskap öppet!


  Kortare transportsträckor
Alla bondgårdar som producerar Norrmejeriers mjölk, fil och andra mejeriprodukter ligger i Norrland, och alla korna betar på ängar häruppe. Det betyder att när mjölken ska transporteras till mejeriet och vidare till butiken så blir transportsträckorna betydligt kortare än om vi hämtat mjölkråvaran från någon annan del av Sverige. Mjölk som tillverkas i södra Sverige eller utomlands måste köras över hela vårt avlånga land eller ännu längre för att nå ditt köksbord, vilket naturligtvis innebär en mycket större påfrestning på miljön. Ju mindre vi måste belasta vår rena luft med avgaser desto bättre! Men vi nöjer oss inte med att hålla nere milen för mjölkbilarna när de kör från våra gårdar i Norrbotten, Västerbotten och Ö-viksområdet. Vi har dessutom en mängd miljökrav på de fordon som kör våra produkter. Bland annat ska alla nya fordon förses med miljömotorer och däck, oljor och rengöringsmedel ska vara miljöanpassade.



   Fler arbetstillfällen
Mjölken du dricker passerar många människor från hage till mage. Det är allt från bonden på gården och veterinären som kollar upp korna till personalen på mejerierna och kassörskan i butiken. För att inte tala om mjölkbilens chaufför, praoeleven i matbutiken och receptionisten på vårt huvudkontor. När du väljer mejeriprodukter med Norrmejeriers logotyp ser du kanske till att skapa sysselsättning för en gammal klasskamrat, granne eller släkting. Tillsammans skapar vi ett kretslopp som är gott på alla möjliga sätt; allt för att hålla vår landsände levande och full av både människor och kor!


  

Kravmärkt mjölk
Efterfrågan på vår ekologiska mjölk och andra mejeriprodukter blir bara större och större. Och mjölk som inte bara är tillverkad häruppe utan dessutom innebär minsta möjliga påfrestning på vår norrländska miljö är naturligtvis bra!


Att fler vill ha ekologisk mjölk på köksbordet innebär naturligtvis att allt fler gårdar övergår till att producera mjölk på ett sätt som är skonsammare mot naturen. Att mjölken är ekologisk innebär att produktionen bakom den är KRAV-märkt, och alltså följer vissa regler som kontrollföreningen KRAV satt upp.

 
 

Tillsammansgörvigott

Tillsammans gör vi gott
Tack för att du väljer norrländska mejeriprodukter. Därigenom försäkrar du dig om en hög kvalitet och god smak. Dessutom bidrar du till att hålla våra vackra landskap öppna och Norrland levande.
 

Görgottfördig

Gör gott för dig
När du fixar middagen med vår crème fraiche är det inte bara smaklökarna som blir glada.

Läs om hur du kan göra gott för dig

Av Angelika - 24 februari 2012 21:40
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Angelika - 24 februari 2012 17:47

 

"Tävla hos ENDENISE.SE om presentkort hos Blingo, tävla HÄR du med"

Presentation


En blogg som mina nära och kära får ta del av. . .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga gärna!

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Väder Rosvik

Ellenor

      Lilla Prinsessan våran   

Alfred

   Våran lilla prins..   

  

Vincent

     Mitt Bonusbarn.
Och våran största prins..   

  

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards